ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Legea viei și vinului va fi modificată

12:45 | 26.03.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 26 mar. /MOLDPRES/. În scopul sporirii eficienței și eficacității gestionării mijloacelor financiare alocate în fondul Oficiului Național al Viei și Vinului, cadrul regulator aferent activității din domeniu va fi revizuit. Deputații au aprobat astăzi în cea de-a doua lectură proiectul de modificare a legii viei și vinului, comunică MOLDPRES.

Documentul prevede eliminarea neclarităților legate de formarea și gestionarea bugetului Oficiului Național al Viei și Vinului și a Fondului Viei și Vinului. La fel, se propune substituirea în componența Consiliului de Coordonare a unui reprezentant al unei Asociații vitivinicole cu cele mai mari contribuții calculate și achitate în Fond pentru ultimii 4 ani de activitate a Consiliului de coordonare cu un reprezentant al Uniunii Micilor Producători de Vinuri.

Conform documentului, vor fi modificate și cotele contribuțiilor obligatorii în Fondul Viei și Vinului.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!