ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

UE și OMS au donat echipamente medicale de ultimă generație regiunii transnistrene

14:39 | 26.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 26 mar. /MOLDPRES/. Echipament medical de ultimă generație pentru pacienții cu COVID-19, donat de UE și OMS pentru Republica Moldova, a ajuns și în regiunea transnistreană, transmite MOLDPRES.

Potrivit Biroului politici de reintegrare, în spitalele din regiunea transnistreană au fost livrate 20 de concentratoare de oxigen și materiale de întreținere a acestora, precum și 100 de pulsoximetre, care fac parte din lotul de asistență oferit pentru Republica Moldova.

Echipamentul medical a fost livrat în Republica Moldova grație sprijinului financiar și tehnic al Uniunii Europene și a Biroului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa, în cadrul proiectului comun – „Solidari pentru Sănătate” – inițiativă de combatere a pandemiei COVID-19 în țările Parteneriatului Estic.

Anterior, instituțiile medicale din regiunea transnistreană au primit drept asistență umanitară și echipamente de protecție individuală: măști medicale, respiratoare, ochelari și halate de protecție, doze de vaccin anti COVID-19 ș.a.

foto: MSMPS 

img21002306

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!