ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legislativul a aprobat un proiect de lege în susținerea producătorilor autohtoni

14:42 | 26.03.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 26 mar. /MOLDPRES/. Parlamentul a aprobat, în ședința de astăzi, în primă lectură, un proiect de lege care vine să susțină producătorii agroalimentari autohtoni, comunică MOLDPRES.

În proiect se propune plafonarea până la 10% din prețul de vânzare al furnizorului a mărimii reducerilor comerciale oferite de către acesta comerciantului pentru vânzarea produselor alimentare. Excepție ar urma să constituie perioada acțiunilor de marketing și publicitate. Concomitent, se propune a fi stabilit termenul limită de 60 de zile per produs destinat desfășurării acțiunilor de marketing și publicitate.

De asemenea, este specificată sancționarea faptelor de încălcare de către comerciant și furnizor a normelor ce țin de plafonarea reducerilor comerciale. Amenda ar urma să constituie de la 2500 de lei la 5000 de lei în cazul persoanei fizice și de la10000 de lei la 20000 de lei – în cazul persoanei juridice.

Totodată, se propune completarea Legii cu privire la comerțul interior cu astfel de noțiuni ca ”proces de producție”, ”reglementări în domeniul alimentar”, ”siguranța alimentelor”. Definirea noțiunilor respective va permite evitarea situațiilor de confuzii sau interpretare multiplă la aplicarea legislației.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!