ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legea privind înregistrarea de stat a persoanelor juridice și a întreprinzătorilor va fi modificată

15:13 | 26.03.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 26 mar. /MOLDPRES/. În R. Moldova ar putea fi stabilite noi reguli de efectuare a modificărilor în datele înscrise în Registrul de stat. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi în primă lectură, comunică MOLDPRES.

Prin proiect se instituie o nouă regulă de înregistrare a modificărilor operate în actele de constituire și în datele înscrise în Registrul de stat în cazul înstrăinării sau dobândirii părții sociale, prin obligarea părților să depună la organul înregistrării de stat documentele care justifică tranzacția. Astfel, ambele părți (proprietarul precedent și proprietarul nou) vor fi responsabile, în mod echitabil, de înregistrarea modificărilor în termen limită.

Proiectul are drept scop stabilirea unui cadru legal care să preîntâmpine cazurile de escrocherie, spălări de bani și falsificări de acte de către întreprinderile fantome sau dobânditori de întreprinderi de rea credință.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!