ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

17:20 | 26.03.2021 Categorie: Comunicate

Gheorghe Leucă a participat la ședința Consiliului național pentru drepturile omului

Chişinău, 26 mar. /MOLDPRES/. Secretarul de stat Gheorghe Leucă a participat la ședința Consiliului național pentru drepturile omului, prezidată de prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi.

În cadrul ședinței au fost aprobate Raportul anual privind implementarea Planului național în domeniul drepturilor omului (PNADO) și Raportul național privind implementarea angajamentelor asumate de Republica Moldova în cadrul celui de-al doilea ciclu al Evaluării Periodice Universale (EPU) al Organizației Națiunilor Unite.

Gheorghe Leucă a subliniat importanța concentrării asupra prezentării, în cadrul EPU, a impactului și rezultatelor politicilor naționale, dar și asupra reflectării realiste a provocărilor întâmpinate, EPU fiind un exercițiu global complex, care examinează respectarea tuturor obligațiilor statului în materie de drepturi ale omului.

Raportul adoptat astăzi urmează să fie prezentat statelor membre ONU de o delegație națională care va participa la sesiunea Grupului de lucru EPU, planificată preliminar pentru începutul anului 2022.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!