ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe 27 martie oamenii vor marca Ora Pământului

18:12 | 26.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 26 mar. /MOLDPRES/. În fiecare an, în ultima sâmbătă a lunii martie, cetățenii din întreaga lume aduc un omagiu planetei, participând la cea mai mare acțiune de mediu - ”Ora Pământului”, transmite MOLDPRES.

Agenţia de Mediu informează că, în contextul crizei pandemice şi stării de urgenţă în sănătate publică, instituită pe teritoriul Republicii Moldova din cauza situației epidemiologice din ţară, precum și pentru a nu admite apariția riscului de îmbolnăvire cu COVID-19, şi în acest an, nu vor fi organizate evenimente publice consacrate acțiunii de mediu ”Ora Pământului”.

Instituţia îndeamnă și încurajează cetăţenii ca pe 27 martie să stingă lumina și să oprească aparatele electrocasnice neesențiale timp de o oră, în orice timp al zilei de sâmbătă, în mod voluntar, în semn de grijă față de mediul înconjurător. De asemenea, oamenii sunt îndemnaţi să economisească energia electrică pe parcursul întregului an și să contribuie personal, prin diferite acțiuni, la diminuarea sau atenuarea impactului schimbărilor climatice.

„Iată câteva activități interesante pentru Ora Pământului: deconectați luminile; cinați la lumina lumânărilor; alăturați-vă virtual și conectați-vă online la unul dintre fluxurile live Earth Hour (https://www.earthhour.org/take-part); petreceți o oră cu jocuri sociale sau lectură de carte la lumina lumânărilor; vizionați un film cu tematică, alegeți documentare spectaculoase despre natură; planificați ce acțiuni prietenoase mediului doriți să le realizați personal și în cadrul familiei”, indică Agenţia de Mediu.

Din anul 2007, la inițiativa Fondului Mondial pentru Natură, anual, în ultima sâmbătă din luna martie, în intervalul orelor 20.30-21.30 prin stingerea luminilor, este marcată ”Ora Pământului”.

foto: Agenţia de Mediu

img21002320

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!