ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Patru jurnaliști de la Charlie Hebdo au fost inculpați în Turcia pentru o caricatură

17:48 | 27.03.2021 Categorie: Externe

Ankara, 27 mar. /MOLDPRES/. Publicația de satiră Charlie Hebdo a intrat deseori în conflict cu înalți demnitari din diferite state și chiar au fost victime ale unor atacuri teroriste. Recent, patru jurnaliști au fost inculpați în Turcia pentru insultarea președintelui Recep Erdogan, într-un desen animat publicat anul trecut. Un procuror a cerut până la patru ani de închisoare împotriva acestora, transmite MOLDPRES.

Agenția turcă de presă Anadolu afirmă cei patru colaboratori puşi sub acuzare sunt caricaturista Alice Petit şi trei responsabili ai celebrului săptămânal, Gérard Biard, Julien Sérignac şi Laurent Sourisseau, cunoscut sub numele Riss.

Caricatura, publicată în octombrie, a stârnit furia președintelui Erdogan într-un context de puternice tensiuni diplomatice între Ankara şi Paris. Oficiali de la Ankara, în frunte cu Erdogan, au spus că desenul este o încercare a celor de la Charlie Hebdo de a răspândi rasismul cultural și ura.

Erdogan a denunțat un "atac ticălos" comis de niște "nemernici". De partea cealaltă, președintele francez a apărat dreptul la liberă exprimare.

foto: dw.com

img21002332

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!