ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu: „Fiecare lot de vaccin oferit de România înseamnă pentru țara noastră speranța că vom opri pandemia”

20:33 | 27.03.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 mar. /MOLDPRES/. România a donat astăzi Republicii Moldova un nou lot de vaccin anti-Covid-19, de 50.400 de doze. Această tranșă va permite continuarea și accelerarea procesului de vaccinare, așa încât să fie protejată viața a cât mai mulți cetățeni, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a mulțumit președintelui României, Klaus Iohannis, și prim-ministrului Florin Cîțu pentru acest sprijin generos și necondiționat.

„Astăzi, când marcăm Unirea Basarabiei cu România, putem afirma cu încredere că între Republica Moldova și România se construiesc tot mai multe poduri în beneficiul oamenilor. Ne leagă de România nu doar cultura, limba română, trecutul, ne leagă o colaborare și o prietenie tot mai strânse pentru un viitor mai bun”, a spus șefa statului.

Președintele Maia Sandu a menționat că fiecare lot de vaccin primit de Republica Moldova înseamnă pentru țara noastră speranța că vom opri pandemia și că ne apropiem de ziua în care să putem reveni la normalitate. „Țările care au rate înalte de vaccinare au reușit să scadă cifra persoanelor grav bolnave și a deceselor. Asta îmi doresc și pentru Republica Moldova”, a subliniat Maia Sandu.

foto: presedintie.md

img21002337

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!