ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Municipiile Cahul şi Iași au semnat un Acord de înfrățire

09:10 | 29.03.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 29 mar. /MOLDPRES/. Municipiile Cahul şi Iaşi (România) s-au înfrăţit, după ce sâmbătă, 27 martie, la Primăria ieșeană, edilii celor două localități au semnat un acord în acest sens, transmite MOLDPRES.

„Ne bucură foarte mult și suntem mândri că, după capitala Chișinău, Cahul este al doilea oraș din Republica Moldova înfrățit cu Iașul. Dincolo de afinitățile, care vor sta la baza dezvoltării și derulării unor proiecte în domeniile cultural, economic, educațional, important este să transmitem un mesaj limpede privind dorința comună de unificare între România și Republica Moldova. Desigur, acest lucru se va produce atunci când condițiile istorice și politice vor fi favorabile”, a declarat Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

Acordul de înfrățire între municipiile Iași și Cahul a fost aprobat de consiliile locale ale celor două orașe încă în aprilie anul trecut, or, potrivit lui Mihai Chirica, restricțiile sanitare au amânat semnarea actului propriu-zis, până pe 27 martie, ziua în care, în anul 1918, Basarabia se unea cu România.

La rândul său, edilul municipiului Cahul, Nicolae Dandiş, a mulțumit comunității ieșene și conducerii municipiului Iași, reprezentanților bisericii, administrației județene și autorităților centrale române, pentru susținere, deschiderea și dorința de colaborare. „Au fost stabilite contacte între reprezentanții instituțiilor participante și s-a convenit asupra unor obiective și proiecte concrete la care municipalitățile noastre vor lucra în perioada imediat următoare”, a spus Nicolae Dandiş.

Municipiul Cahul are semnate mai multe acorduri de colaborare cu orașe din Ucraina, Polonia, Bulgaria, Franța, Lituania, Letonia, Italia, însă cele mai multe localități care au relații speciale cu orașul denumit „Capitala de Sud” a Republicii Moldova sunt din România.

foto: Primăria Cahul

img21002349

img21002349

img21002349

img21002349

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!