ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Drumurile din Chișinău vor fi spălate

09:57 | 29.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 29 mar. /MOLDPRES/. Întreprinderea municipală "Exdrupo" va începe spălarea părții carosabile a drumurilor din Chișinău, transmite MOLDPRES.

Directorul întreprinderii, Sergiu Tomiță, a declarat astăzi, la ședința on-line a serviciilor municipiului Chișinău, că în această săptămână va începe spălarea părții carosabile a drumurilor din capitală.

În același timp, oficialul a precizat că în termen de trei săptămâni vor fi plombate gropile existente pe străzile din municipiu. "Putem remedia gropile apărute pe străzile din Chișinău în termen de trei săptămâni, va dura cel puțin două-trei luni pentru remedierea problemelor mai grave", a explicat Tomiță.

De asemenea, oficialul a spus că a fost anunțată licitația pentru achiziționarea mixturilor asfaltice fierbinți, prelucrate conform normelor europene. "Comitetul tehnic al Ministerului Economiei a schimbat normele tehnice de fabricare a mixturilor asfaltice fierbinți, acest norme urmează să fie publicate și vor urma să fie aplicate de către producători", a explicat Tomiță.

Anterior, oficialii de la Exdrupo au declarat că nu pot acoperi găurile apărute în drumurile din municipiul Chișinău datorită faptului că nu pot achiziționa mixturi asfaltice fierbinți, pentru că nu există norme tehnice europene de fabricare a acestora, iar normele vechi de prelucrare au expirat.

foto: mobi.bani.md

img21002352

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!