ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doctorul Anthony Fauci consideră că relaxarea în lupta anti-Covid este prematură

13:52 | 29.03.2021 Categorie: Externe

Washington, 29 mar. /MOLDPRES/. Măsurile "premature" de eliminare a restricțiilor în Statele Unite, în contextul prezenţei mai multor versiuni de coronavirus,  sunt periculoase și au provocat recenta intensificare a epidemiei în SUA, a declarat doctorul Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Fauci a afirmat că creșterea numărului de cazuri era previzibilă şi nu este fără precedent. "Am spus de multe ori la revenirea de la un vârf accentuat, când se ajunge la un punct de la care începe plafonarea, odată ce rămânem pe platou, există pericolul real de creştere bruscă. Şi din nefericire asta începem să vedem", a explicat el. După o scădere a numărului de îmbolnăviri de la 50.000 pe zi, se atestă o creștere de până la 60.000, a arătat expertul.

El a comparat situația din SUA cu cea din Europa, unde "mai multe ţări din Uniunea Europeană au ajuns la un platou, după care au început să revină". Mutațiile noi sunt mai periculoase și explică doar parțial aceste evoluții, a adăugat Fauci. "Ceea ce vedem este probabil din cauza unor lucruri cum ar fi venirea primăverii şi relaxarea metodelor de combatere pe care le-ați observat. Cred că este prematur", a spus el.

Expertul a recomandat evitarea călătoriilor cu avionul, chiar dacă pasagerii poartă măşti. "Când ajungi la aeroport, cozile de la înregistrare, cozile la mâncare din restaurante, îmbarcarea aşa cum vedeţi, cum oamenii se adună uneori - acesta este genul de lucruri care cresc inevitabil riscul de infectare", a conchis Fauci.

foto: cnbc.com

img21002357

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!