ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful statului a solicitat Guvernului să impună restricții temporare la exportul grâului din rezervele de stat

13:59 | 29.03.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 mar. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a solicitat astăzi Executivului să aprobe de urgență o Hotărâre de Guvern prin care să impună restricții temporare la exportul grâului de proveniență din rezervele de stat, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

„În contextul informațiilor cu privire la riscul exportului de grâu din rezervele de stat în an de secetă, apărute în spațiul public, cer Guvernului să acționeze imediat în scopul asigurării securității alimentare a țării. De asemenea, voi sesiza Procuratura Generală în legătură cu potențiale cazuri de implicare a instituțiilor statului în vânzarea rezervelor de stat cu prejudicii aduse țării și cetățenilor”, a spus președintele Maia Sandu.

Șeful statului a menționat că, în timp de criză, când economia a fost slăbită de pandemie, iar agricultorii au fost afectați de secetă, statul trebuie să gestioneze corect riscurile alimentare și să garanteze aprovizionarea suficientă cu produse alimentare la nivel național.

foto: roaliment.ro

img21002361

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!