ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Primăria Chișinău a activat linia verde pentru asistența medicală COVID-19

16:01 | 29.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 29 mar. /MOLDPRES/. Începând de astăzi, în municipiul Chișinău a fost activată linia verde pentru asistența medicală COVID-19. Persoanele care se confruntă cu situații dificile, cauzate de epidemia de coronavirus pot solicita asistență la numărul de telefon: 0800 00080, transmite MOLDPRES.

Linia verde a Direcției generale asistență socială și sănătate a fost activată pentru a eficientiza comunicarea în situația de criză pandemică și acordarea suportului informațional populației din municipiul Chişinău privind asistența medicală în cazurile suspecte sau confirmate de COVID-19.

La ședința on-line a serviciilor municipalității de astăzi, primarul Ion Ceban a specificat că este important pentru locuitorii orașului să poată comunica cu specialiștii pentru a primi răspunsuri la întrebări, în situația în care şi medicii de familie activează în regim de alertă în această perioadă şi fizic nu reușesc să răspundă la telefon.

„Este important ca medicii de familie să informeze pacienții cu forme ușoare de coronavirus, care se tratează la domiciliu, cum să acceseze sistemul municipal de monitorizare (Registrul COVID-19 Chișinău -  Platforma JIRA) pentru a comunica prin intermediul acestei aplicații despre simptomele pe care le au în fiecare zi. Informația este sistematizată, iar în caz că survin schimbări în starea de sănătate, medicul de familie revine cu un apel către pacient", a spus Ceban. 

În prezent, în spitalele municipale sunt internați 1324 de pacienți confirmați COVID-19, dintre care 60 de pacienți în stare foarte gravă, 652 de pacienți în stare gravă, 590 în stare medie și 22 în stare ușoară.

foto: chisinau.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!