ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

16:31 | 29.03.2021 Categorie: Comunicate

Secretarul de stat Dumitru Socolan l-a primit pe Katayama Yoshihiro, ambasadorul Japoniei

Chişinău, 29 mar. /MOLDPRES/. Secretarul de stat Dumitru Socolan a avut o întrevedere cu Katayama Yoshihiro, ambasadorul Japoniei în Republica Moldova. În cadrul întâlnirii, oficialii au făcut o trecere în revistă a stadiului actual al relațiilor bilaterale și a perspectivelor de dezvoltare a cooperării moldo-japoneze.

Interlocutorii au apreciat înalt cooperarea autorităților de la Chișinău și Tokio pe parcursul ultimilor ani, exprimându-și speranța că relația bilaterală va cunoaște o evoluție în ascensiune odată cu acreditarea unui nou ambasador al Republicii Moldova în Japonia.

Părțile au reafirmat interesul de a dezvolta în continuare colaborarea în domeniile economic, investițional, cultural și social-umanitar. De asemenea, a fost accentuat impactul deosebit al asistenței nipone pentru dezvoltarea Republicii Moldova. Dumitru Socolan a punctat că programele și proiectele implementate de către Japonia în domeniul social, precum și domenii ca agricultura, constituie un sprijin substanțial pentru cetățenii moldoveni.

Un subiect aparte l-a constituit gestionarea situației epidemiologice din ambele state și eforturile guvernelor de a combate criza provocată de covid-19.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!