ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Documentarul „Grădina Sovietică” a fost selectat la un Festival Internațional Film din Portugalia

16:59 | 29.03.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 29 mar. /MOLDPRES/. Documentarul „Grădina Sovietică”, turnat în Republica Moldova, în regia lui Dragoș Turea participă la BEAST Internațional Film Festival din orașul Porto, Portugalia, în programul Doc Highlights, informează MOLDPRRES.

Solicitat de MOLDPRES, regizorul Dragoș Turea a menționat că intenționează să distribuie în curând ”Gradina Sovietică” pe micile ecrane din R. Moldova. ”Cred că ar fi bine ca lumea să cunoască adevărul despre experimentele secrete, care au avut loc aici, la noi, în R. Moldova. Este o istorie similară cu cea a Cernobîlului. Tocmai de aceea, soarta Moldovei de odinioară noi o asemuim cu un Cernobîl agricol”, a subliniat Dragoș Turea.  

„Grădina Sovietică” a avut premiera internațională în 2019 la Sarajevo Internațional Film Festival. De atunci și până în prezent a participat la numeroase festivaluri internaționale de Film, din aproximativ 20 de țări ale lumii. În 2020, la Gala Cineaștilor din Moldova a obținut titlul de Cel mai bun film de lungmetraj, Cel mai bun scenariu și Mențiune specială pentru muzica originală. La Uranium Film Festival din Germania filmul a fost decorat cu mențiune onorifică. 

img21002371

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!