ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Peste 15 mii de cetățeni au solicitat ambulanța în ultima săptămână

09:17 | 30.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. În perioada 22-28 martie curent, la Departamentul Dispecerizare al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 15506 solicitări pentru acordarea asistenței medicale de urgență. La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 5927 de pacienți, dintre care 755 copii, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Centrului, în topul solicitărilor deservite continuă să predomine cele cauzate de urgențele respiratorii – 5048 de solicitări, inclusiv 1646 IRVA, urmate de urgențele cardiovasculare – 2874 de solicitări, inclusiv 34 de pacienți cu Sindrom coronarian acut și urgențele neurologice – 1812 solicitări, inclusiv 219 accidente vasculare cerebrale.

În aceeași perioadă, la Serviciul de Urgență au parvenit 932 de apeluri pe motivul diverselor traumatisme. Pe traseele țării au fost înregistrate 35 de accidente rutiere, în urma cărora au avut de suferit 41 de persoane. Ulterior, 35 de pacienți cu diverse traumatisme au fost transportați la Unitățile de Primire Urgentă spitalicești pentru îngrijiri medicale suplimentare.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!