ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un proiect menit să asigure vaccinarea populației a fost avizat de Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului

12:07 | 30.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului a dat astăzi aviz pozitiv Proiectului de lege privind instituirea unor măsuri de asigurare a procesului de imunizare a populației, comunică MOLDPRES.

Documentul atribuie Guvernului dreptul la preemțiune asupra tuturor vaccinurilor anti-COVID-19 care sunt introduse pe teritoriul Republicii Moldova de către agenți economici.

Proiectul de lege reglementează serviciile de vaccinare anti-COVID-19 de către prestatorii privați de servicii medicale, precum și oferirea de facilități fiscale pentru angajatorii care procură vaccinul și serviciul de imunizare anti-COVID-19 pentru salariații săi. La fel, pentru întreaga perioadă a stării de urgență în sănătate publică, plățile făcute de către angajator pentru procurarea vaccinului și serviciul de vaccinare a salariaților anti-COVID-19 ar urma să fie considerate facilități neimpozabile, acordate de angajator.

img21002391

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!