ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Instituții din învățământul agricol din ţară au organizat excursii virtuale

14:58 | 30.03.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. Instituțiile din învățământul profesional tehnic agricol, subordonate Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) au organizat astăzi excursii virtuale în școli, pentru a promova oportunitățile de studii, a spori interesul tinerilor față de educația agricolă, precum și pentru a promova imaginea instituțională pe piața educațională, transmite MOLDPRES.

Astfel, Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul, Centrul de Excelență în Servicii și Prelucrarea Alimentelor din Bălți, Colegiul Tehnic Agricol din Svetlâi, Colegiul Agroindustrial din Ungheni, Colegiul Agroindustrial din Râșcani, Școala Profesională din Bubuieci, Colegiul de Viticultură și Vinificație din Chișinău și Colegiul Tehnic Agricol din Soroca, cu suportul proiectului Uniunii Europene ”DevRAM”, Partea I, au elaborat şapte spoturi video în care sunt prezentate detaliat instituțiile de învățământ vizate.

„Produsele digitale constituie surse de informare și de orientare în carieră a elevilor de gimnaziu și de  liceu, care sunt la etapa alegerii viitoarei profesii și care se îndreaptă spre învățământul profesional tehnic, precum și a adulților care doresc să-și actualizeze sau să-și perfecționeze pregătirea ori să-și schimbe meseria”, indică MADRM.

Potrivit directorilor instituțiilor nominalizate, tururile virtuale au menirea de a contribui la creșterea și promovarea imaginii instituțiilor, iar în contextul pandemiei COVID-19, când accesul în școli este restricționat, iar acțiunile de ghidare în carieră au trecut pe on-line, spoturile video reprezintă „cărți de vizită” binevenite  pentru diseminarea informațiilor și atragerea viitorilor studenți la studii.

Spoturile video au fost distribuite pe paginile web și de socializare ale instituțiilor de învățământ beneficiare, precum și pe pagina de Facebook a Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

foto: MADRM

img21002397

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!