ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pretorul sectorului Ciocana şi doi polițiști sunt cercetați de CNA pentru fapte de corupție

18:11 | 30.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. Pretorul sectorului Ciocana este cercetată penal de CNA pentru fapte de corupție, alături de doi polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Ciocana. Este vorba despre şeful-adjunct al IP Ciocana şi un ofiţer superior de investigații, ambii bănuiți de fapte de corupţie, săvârşite în complicitate cu pretorul, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în cadrul urmăririi penale s-a constatat că, în perioada aprilie 2020 – prezent, pretorul sectorului Ciocana, având o înțelegere prealabilă cu șeful-adjunct al Inspectoratului de Poliție Ciocana, prin intermediul unui ofițer superior de investigații, ar fi pretins și primit de la agenții economici, care dețin terase sezoniere pe domeniul public sau privat al mun. Chișinău și a comerțului ambulant stradal, sume ce variau între 5000 şi 10 000 lei. Din informațiile colectate de anchetatori rezultă că banii ar fi fost percepuți drept taxe de protecție şi pentru a facilita avizarea și eliberarea actelor ce permit desfășurarea activității agenţilor economici.

Bănuiții au fost documentați mai multe luni. Discuțiile dintre complici au avut loc chiar în incinta Preturii sectorului Ciocana, iar din înregistrări se înțelege clar că aceștia au organizat o schemă de estorcare de bani de la cei care desfășoară activitate de antreprenoriat în raza lor de competență.

Pretorul împreună cu şeful adjunct al IP Ciocana au fost aduşi la CNA pentru audieri şi riscă până la 15 ani de puşcărie, amendă şi privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pentru o anumită perioadă.

foto: cna.md

img21002408

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!