ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA vor apăra drepturile omului peste tot în lume, promite președintele american

09:21 | 31.03.2021 Categorie: Externe

Washington, 31 mar. /MOLDPRES/. Președintele american Joe Biden a promis marţi să apere drepturile omului ''peste tot'' în lume, inclusiv în ţările partenere ale SUA. În asemenea mod se produce o distanțare de diplomaţia selectivă şi ''silenţioasă'' din timpul mandatului fostului lider de la Casa Albă, Donald Trump, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Secretarul de Stat American Antony Blinken a declarat că ''tendinţa pentru drepturile omului continuă să fie în direcţia greşită'' în ''toate regiunile lumii''.

Blinken a dat asigurări că administraţia Biden se va opune ''încălcărilor drepturilor omului peste tot unde se produc ele şi indiferent dacă cei responsabili sunt adversari sau parteneri'' ai SUA. ''Prea des în ultimii ani, apărătorii drepturilor omului nu au auzit decât tăcere din partea noastră'', a continuat Antony Blinken, într-un atac evident la adresa politicii externe promovate de predecesorul său, Mike Pompeo.

Raportul anual al Departamentului de Stat privind drepturile omului enumeră mai multe țări din lume, de asemenea și parteneri apropiați ai SUA.

foto: abcnews.go.com

img21002423

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!