ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Un ex-deputat român suspectat că ar fi dobândit cetățenia R. Moldova prin fals va ajunge pe banca acuzaților

09:40 | 31.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 31 mar. /MOLDPRES/. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat astăzi că a trimis spre examinare în judecată dosarul de învinuire a unui ex-deputat român, care a primit cetățenia Republicii Moldova prin procedura de recunoaștere a cetățeniei, în anul 2017, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor PCCOCS, fostul legislator ar fi indicat în formularul completat date care nu corespund adevărului. Mai exact, învinuitul a declarat oficial că nu i-ar fi incidentă interdicția de acordare a cetățeniei Republicii Moldova. Totuși, la acel moment, suspectul cunoștea faptul că era cercetat penal de autoritățile judiciare române și că avea statut de inculpat pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor, fapt care nu i-ar fi permis obținerea cetățeniei.

Procurorii PCCOCS au trimis în judecată dosarul de învinuire a acestuia pentru „declarația necorespunzătoare adevărului, făcută unui organ competent în vederea producerii unor consecinţe juridice, pentru sine sau pentru o terţă persoană, atunci când, potrivit legii sau împrejurărilor, declaraţia serveşte pentru producerea acestor consecinţe”.

Fostul deputat român nu-și recunoaște vina, iar potrivit legislației dacă va fi găsit vinovat acesta riscă amendă de până la 47.500 lei sau închisoare de până la un an.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!