ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A intrat în vigoare decizia de susținere financiară a satelor care au suferit în urma calamităților

09:49 | 31.03.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 31 mar. /MOLDPRES/. Monitorul Oficial de miercuri, 31 martie, a publicat hotărârea Cabinetului demisionar de miniștri, prin care zece localități din țară vor primi bani pentru lichidarea consecințelor situațiilor excepționale, transmite MOLDPRES.

Ministerul Finanțelor va aloca, din fondul de intervenție al Guvernului, suma de circa 5871,8 mii de lei autorităților publice locale pentru lichidarea consecințelor situațiilor excepționale în zece localități din țară. Conform hotărârii, autoritățile administrației publice locale menționate în decizie, în calitate de beneficiari ai mijloacelor financiare alocate, vor întocmi, în modul stabilit, documentele necesare pentru finanțarea cheltuielilor în cauză.

Ministerul Finanțelor va finanța cheltuielile pe măsura prezentării documentelor confirmative.

În anul 2020 s-au produs un șir de situații excepționale (ploi torențiale, ploi torențiale cu vânt puternic și ploi torențiale cu grindină) care au afectat grav starea drumurilor în localitățile: Coșernița, raionul Florești; Mileștii Mici, Țipala, Zâmbreni, Ruseștii Noi, Cigârleni şi Puhoi din raionul Ialoveni; Baccealia şi Tocuz din raionul Căușeni; satul Cenac, raionul Cimișlia. În acest sens, pentru restabilirea drumurilor afectate, Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova a decis alocarea mijloace financiare în sumă de 5871835,00 lei.

Decizia a intrat în vigoare astăzi, odată cu publicarea în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Sursă: monitorul.gov.md 

img21002429

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!