ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Judecătorul prins recent cu mită a fost suspendat din funcție

10:34 | 31.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 31 mar. /MOLDPRES/. Judecătorul prins recent cu mită a fost suspendat din funcție la solicitarea Procuraturii Anticorupție. Consiliul Superior al Magistraturii a admis astăzi demersul procurorilor privind suspendarea provizorie din funcție a judecătorului din cadrul Judecătoriei Chișinău, învinuit de trafic de influență, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Generale, magistratul va fi suspendat din funcție până la rămânerea definitivă a hotărârii în cauza penală în care este vizat.

Judecătorul a fost reţinut în flagrant, acum o săptămână, într-un dosar pornit de Procurorul General, în baza unor informații, potrivit cărora acesta ar fi pretins 16 mii de dolari de la conducătorul unui agent economic pentru a interveni pe lângă alți colegi de-ai săi să adopte o soluție favorabilă într-un litigiu civil.

La finele săptămânii trecute, Judecătoria Hâncești l-a liberat provizoriu sub control judiciar pentru 60 de zile pe magistrat. Procuratura a contestat încheierile Judecătoriei Hâncești, Curtea de Apel Chișinău urmând să se pronunțe mâine pe acest caz.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!