ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Studiile americane arată că cei vaccinați nu transmit virusul

14:27 | 31.03.2021 Categorie: Externe

Washington, 31 mar. /MOLDPRES/. Noile studii făcute în SUA arată că persoanele care au primit ambele doze de vaccin împotriva coronavirusului nu transmit aproape niciodată virusul. Rochelle Walensky, directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite, a afirmat că ultimele date arată că cei inoculați nu se îmbolnăvesc și nici nu poartă virusul SARS-CoV-2, transmite MOLDPRES.

Rezultatele studiilor sunt foarte concludente și demonstrează că vaccinurile împotriva Covid-19, Pfizer și Moderna, sunt aproximativ 90% eficiente în prevenirea infecțiilor cu COVID-19, ceea ce înseamnă că persoanele vaccinate sunt protejate și îi protejează, la rândul lor, pe cei din jur.

Persoanele vaccinate cu ambele doze nu poartă virusul și nu se îmbolnăvesc, arată datele CDC.

„Experții care au efectuat studiul concluzionează că datele lor sugerează în prezent că persoanele vaccinate nu poartă virusul, nu se îmbolnăvesc, iar asta nu doar în testele clinice, ci și în datele din lumea reală”, a declarat Rochelle Walensky în cadrul unui interviu acordat televiziunii MSNBC.

SUA este unul din liderii mondiali la procesul de vaccinare și speră că la mijlocul verii să  imunizeze peste 70 la sută din cetățeni.

foto: vaccination-info.eu

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!