ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Liderul organizației criminale „Machena” a fost trimis din nou în judecată

14:53 | 31.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 31 mar. /MOLDPRES/. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat astăzi că a finalizat și transmis în judecată dosarul de învinuire a liderului organizației criminale „Machena” pentru comandarea și organizarea asasinării, în 2008, a unei autorități criminale rivale, comunică MOLDPRES.

Potrivit surse citate, omorul a avut loc într-un penitenciar cu regim închis, cu atragerea în calitate de executori a membrilor grupării criminale din acelaşi penitenciar. În urma loviturilor aplicate cu obiecte dure, în regiuni vitale ale corpului, victima a decedat. Ulterior, executorii au transportat corpul neînsuflețit la un alt etaj al penitenciarului, pentru a ascunde urmele faptei infracționale.

Pentru cele comise, „Machena” le promisese executorilor privilegii, precum şi avansarea în poziționarea ierarhică în cadrul organizației criminale conduse de el.

Dacă va fi găsit vinovat de comandarea și organizarea comiterii cu premeditare a omorului de două sau mai multe persoane, cu deosebită cruzime, învinuitul riscă pedeapsa cu închisoarea de la 15 la 20 de ani sau detențiune pe viață. Inculpatul se află pentru moment în detenție pentru crearea şi conducerea organizației criminale, precum şi pentru infracțiuni de șantaj şi pregătire de omor.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!