ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

În raionul Ialoveni au demarat lucrările de reabilitare a unui drum

18:20 | 31.03.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 31 mar. /MOLDPRES/. Lucrările de îmbunătățire a Coridorului 16 ce trece prin localitățile Pojăreni, Costești, Zâmbreni, Horești și Țipala din raionul Ialoveni au demarat în această lună şi se desfășoară pe o lungime totală de peste 34 km de drum, transmite MOLDPRES cu referire la Administrația de Stat a Drumurilor (ASD).

În cadrul unei vizite de astăzi la șantierul de construcție, reprezentanții ASD au monitorizat derularea lucrărilor inițiate la începutul lunii martie a anului curent.

„În prezent, pe traseul divizat în patru sectoare sunt executate lucrări de montare a bordurilor, demolare a podețelor tubulare existente, construcție a podețelor noi și căilor de ocolire a acestora. Proiectul prevede reconstrucția sistemului rutier vechi în intravilanul localităților și așternerea stratului de beton asfaltic în extravilan, construcția pavilioanelor de așteptare a transportului public, canalelor de scurgere a apelor pluviale, amenajarea trotuarelor, instalarea a peste 1200 de indicatoare rutiere și aplicarea marcajului rutier corespunzător”, indică ASD.

Potrivit instituţiei, îmbunătățirea tronsonului va moderniza infrastructura regiunii, va atrage agenții economici și va facilita accesul localnicilor la școli, grădinițe, spitale, centre culturale și alte instituții de menire socială. Contractele privind reabilitarea Coridorului 16 au fost încheiate cu trei companii din Republica Moldova, în cadrul Proiectului de îmbunătățire a drumurilor locale, la începutul lunii noiembrie a anului 2020.

Lucrările de îmbunătăţire prevăzute au o valoare totală de circa 363 milioane de lei, bani alocați din creditul oferit de Banca Mondială cu cofinanțare din sursele fondului rutier. În conformitate cu prevederile contractuale, lucrările vor fi finalizate integral în luna iunie a anului 2022.

foto: ASD

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!