ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

COVID-19: În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1871 de cazuri noi

19:23 | 31.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 31 mar. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au fost procesate 6841 de teste, fiind confirmate 1871 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care patru de import. În total, până la ziua de astăzi, în ţară au fost înregistrate 230 240 de cazuri de COVID-19, transmite MOLDPRES.

„Cele mai multe cazuri de infectare sunt înregistrate în municipiul Chişinău, care este lider la morbiditate, regiunea transnistreană, municipiul Bălți, raioanele Ștefan Vodă, Anenii Noi,  Briceni, Cahul, Edineţ, Căuşeni. O situaţie mai calmă avem în raioanele Leova şi Şoldăneşti. Totodată, este îngrijorător că problema infectării redevine actuală în unele localităţi, care depăşise la un moment dat problema, cum ar fi raioanele Ştefan Vodă,  Anenii Noi”, a declarat Tatiana Zatîc, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecției Sociale (MSMPS) în cadrul conferinţei de presă de prezentare a informațiilor actualizate a situației epidemiologice privind infecția COVID-19.

Oficialul a menționat „povara asupra sistemului medical care se confruntă cu greutăți mari”, precum şi efectele tragice ale pandemiei. Zatîc a chemat populația la responsabilizare, prudență şi grijă, care sunt necesare pentru a ușura misiunea medicilor şi a salva vieţi.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, din numărul total de cazuri, 46 sunt lucrători medicali: 14-medici, 17-asistenți medicali, 15-personal auxiliar.

În prezent, 331 de persoane sunt în stare extrem de gravă, iar 71 de persoane sunt conectate la aparatele de respirație mecanică. În stare gravă sunt 1612 persoane și în stare de gravitate medie 2015 pacienți. În spitale sunt internați 4167 de pacienți.

Totodată, MSMPS informează despre înregistrarea altor 45 de decese provocate de COVID-19, numărul morților ajungând la 4960.

img21002450

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!