ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dispoziţia privind organizarea comemorării victimelor catastrofei de la Cernobîl a fost publicată în Monitorul Oficial

08:18 | 01.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. Dispoziția Guvernului cu privire la organizarea și desfășurarea activităților consacrate Zilei comemorării victimelor catastrofei de la Centrala atomo-electrică (C.A.E.) Cernobîl și ale altor avarii nucleare, marcată pe 26 aprilie, a fost publicată în Monitorul Oficial de ieri, transmite MOLDPRES.

Potrivit documentului, a fost instituit Comitetul organizatoric pentru desfășurarea activităților consacrate Zilei comemorării victimelor catastrofei de la C.A.E. Cernobîl și ale altor avarii nucleare, marcată pe 26 aprilie. Acesta va fi prezidat de ministrul Apărării, Victor Gaiciuc.

Totodată, a fost aprobat Planul activităților consacrate Zilei comemorării victimelor catastrofei de la C.A.E. Cernobîl și ale altor avarii nucleare, marcată pe 26 aprilie. „Realizarea activităților incluse în Planul menționat se va efectua din contul și în limitele mijloacelor autorităților implicate, precum și din alte surse, conform legislației, cu respectarea strictă a condițiilor pandemice stabilite în hotărârile Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică”, indică documentul.

De asemenea, se recomandă autorităților administrației publice locale să identifice mijloacele financiare necesare pentru realizarea activităților prevăzute în Planul menționat. Controlul asupra executării prezentei dispoziții se pune în sarcina Comitetului organizatoric.  

Sursă: monoitorul.gov.md

img21002455

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!