ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Obligațiunile de stat chineze vor fi incluse în indicele WGBI

11:34 | 01.04.2021 Categorie: Externe

Londra, 1 apr. /MOLDPRES/. Grupul britanic FTSE Russell, lider mondial de clasificare a indicilor bursieri, care prezintă indicii obligațiunilor din lume, a anunțat luni că va include obligațiunile de stat chineze în indicele mondial al obligațiunilor guvernamentale (WGBI) începând cu 29 octombrie 2021. După finalizarea procedurilor, obligațiunile de stat chineze vor reprezenta 5,25% din FTSE Russell World Treasury Index (indicele trezoreriei mondiale), relatează MOLDPRES cu referire la Radio China Internațional.

Indicele de obligațiuni a trezoreriei mondiale, ca produs de indici cu cea mai mare sumă de fonduri urmărită de FTSE Russell, este reperul indicelui global al obligațiunilor de stat. FTSE Russell a anunțat că această decizie reflectă confirmarea agenției cu privire la reforma pieței Chinei.

Experții financiari au declarat că includerea obligațiunilor de stat chineze în WGBI va duce la intrarea a peste 130 miliarde de dolari pe piața obligațiunilor din China. Datele arată că, la sfârșitul lunii februarie a acestui an, obligațiunile deținute de investitorii internaționali au fost de 3.700 miliarde RMB.

foto: news.cgtn.com

img21002464

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!