ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Construcția drumului către Mănăstirea din Călărăşeuca decurge conform graficului

12:38 | 01.04.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. Lucrările de construcție a drumului de acces către Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din satul Călărășeuca, raionul Ocnița, sunt în plină desfășurare. O comisie a Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Nord a monitorizat ieri proiectul şi a constatat că acesta se desfășoară conform graficului, transmite MOLDPRES.

Specialiști ADR Nord au efectuat o vizită de monitorizare pe șantierul din Călărășeuca, unde s-au întâlnit cu părțile implicate în procesul de implementare a proiectului. „S-a discutat despre un șir de aspecte tehnice de care urmează să țină cont antreprenorul responsabil de executarea lucrărilor de construcție. Pentru moment, lucrările decurg conform graficului”, indică ADR Nord.

Lucrările sunt executate în cadrul unui proiect de dezvoltare regională implementat de ADR Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). Acestea au demarat în noiembrie 2020. Proiectul prevede asfaltarea unei porțiuni de drum cu o lungime de 4,62 km. Totodată, urmează să fie renovate capital două poduri, va fi construită o stațiune de popas, un grup sanitar și va fi amenajată o parcare pentru autoturisme.

Costul total al proiectului „Modernizarea infrastructurii turistice prin construcția drumului de acces spre Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din satul Călărășeuca” constituie 22,45 milioane de lei, solicitați din sursele FNDR. Până în prezent, în cadrul proiectului au fost valorificați 1,51 milioane de lei. Până la sfârșitul anului 2021, urmează să fie valorificați 20,94 milioane de lei, alocați prin decizia Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale din ianuarie 2021.

Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Călărășeuca se află în raionul Ocnița, pe malul Nistrului. A fost ctitorită în secolul al XVIII-lea.

foto: ADR Nord

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!