ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Medicii germani cer două săptămâni de lockdown dur

14:00 | 01.04.2021 Categorie: Externe

Berlin, 1 apr. /MOLDPRES/. Medicii de la terapie intensivă din Republica Federală Germania consideră că țara are nevoie „urgent” de un lockdown de două săptămâni, însoţit de accelerarea vaccinării şi testarea obligatorie în şcoli, pentru a opri al treilea val al pandemiei de COVID, relatează MOLDPRES cu referire la DIGI24.

Unul dintre cei mai remarcabili experți germani, Christian Karagiannidis, a afirmat că un număr suplimentar de 1.000 de pacienţi au ajuns la terapie intensivă de la jumătatea lui martie. Potrivit datelor statistice, miercuri, 3.680 de persoane erau internate (cu test pozitiv de COVID-19) la terapie intensivă în Germania, dintre care 2026 erau pe ventilaţie invazivă. În total, în registrul DIVI figurau miercuri 20.690 de locuri ocupate la terapie intensivă în ţară şi 3301 libere.

„Dacă această rată continuă, vom atinge limita capacităţii noastre obişnuite în mai puţin de patru săptămâni. Nu exagerăm, avertismentele noastre sunt susţinute de cifre”, a declarat Karagiannidis.

Cele mai puternice voci ale medicinii germane afirmă tranșant că în Germania este nevoie de un lockdown dur de două săptămâni, testare obligatorie de două ori pe săptămână în şcoli şi accelerarea vaccinării anti-COVID-19 în centrele de vaccinare şi în cabinetele medicilor.

foto: faz.net

img21002473

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!