ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primarul și responsabilul tehnic ai comunei Măcărești au fost puși sub învinuire

14:34 | 01.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. Procuratura Anticorupție a anunțat astăzi că le-a înaintat învinuirea Primarului comunei Măcăreşti din raionul Ungheni şi responsabilului tehnic a lucrărilor de aprovizionare cu apă potabilă, în acțiunile cărora procurorii au reținut comiterea coruperii pasive, comunică MOLDPRES.

Tot astăzi, procurorii au depus la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, demers cu solicitarea de aplicare în privința primarului a măsurii preventive – arestul preventiv pentru 30 de zile. Responsabilul tehnic și-a recunoscut vina și colaborează cu procurorii, motiv pentru care s-a decis cercetarea lui în libertate, având interdicția de a părăsi țara.

Cei doi au fost reținuți recent fiind suspectați că ar fi estorcat de la administratorul companiei responsabile de construcția apeductului din localitate 410 mii de lei pentru a-i semna procesele verbale de execuție și recepția finală a lucrărilor.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!