ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Peste 100 de artiști plastici și-au expus lucrările în cadrul expoziției ”Salonul de primăvară”

18:25 | 01.04.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. Peste 100 artiști plastici și-au expus lucrările în cadrul expoziției de artă plastică contemporană ”Salonul de Primăvară”, care a fost inaugurată astăzi la Centrul Expozițional ”Constantin Brâncuși” din Chișinău, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, vicepreședintele Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova (UAP), Florina Breazu, a menționat că „Salonul de primăvară” face parte din seria de expoziții de bază incluse în planul expozițional și organizate pe parcursul mai multor decenii de către UAP în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Potrivit sursei citate, în cadrul expoziției actuale sunt prezente 145 de lucrări, dintre care, 103 lucrări parietale și 42 de lucrări tridimensionale, semnate de 113 de autori, tineri și artiști plastici consacrați.

”Expoziția urmărește descoperirea vectorilor noi în evoluția artelor vizuale din Republica Moldova, în toate domeniile de manifestare a spiritului creator: pictură, grafică, sculptură, arte decorative; genuri și direcții stilistice. În condițiile actuale fiecare activitate expozițională ne permite menținerea ritmului constant de expunere și de promovare a artei. Un asemenea eveniment este remarcabil pentru artiștii plastici participanți la expoziție și pentru tot publicul iubitor de artă”, a subliniat Florina Breazu.

Expoziția va fi deschisă până la 18 aprilie.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!