ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Ambasadorul Federației Ruse

09:54 | 02.04.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 apr. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a avut, în dimineața zilei de astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în țara noastră, Oleg Vasnețov, a relatat pentru MOLDPRES Direcția generală comunicare și relații publice a Legislativului.

Diplomatul a informat președintele Parlamentului despre decizia autorităților Federației Ruse de a oferi Republicii Moldova un lot de 180 de mii de doze de vaccin anticoronavirus, cu titlu de asistență umanitară.

De asemenea, Oleg Vasnețov a comunicat despre examinarea de către partea rusă a deciziei de a rezerva țării noastre o cantitate de 500 de mii de doze pentru achiziționare în cel mai scurt timp.

Ambele hotărâri vin ca răspuns la solicitarea oficială adresată pe 26 februarie anul curent de către președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin.

Speakerul Zinaida Greceanîi a exprimat recunoștința conducerii și întregului popor rus pentru decizia promptă de a ajuta Republica Moldova într-o perioadă extrem de dificilă.

”Și de această dată, așa cum a făcut întotdeauna în diferite situații complicate cu care se confruntă poporul moldovenesc, Federația Rusă a manifestat un adevărat spirit frățesc. Acest fapt este apreciat la justa valoare de către autorități și de cetățenii Republicii Moldova”, a declarat Zinaida Greceanîi.   

Speakerul și-a exprimat speranța că vaccinurile din Federația Rusă vor salva multe vieți și vor permite ca Moldova să revină la viața normală cât mai repede. 

Președintele Parlamentului Republicii Moldova a transmis diplomatului Scrisoarea de mulțumire adresată președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin.

foto: Parlament

img21002490

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!