ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova au fost vaccinate anti-COVID 42154 de persoane

10:18 | 02.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 2 apr. /MOLDPRES/. Până în prezent, în Republica Moldova au fost administrate 42154 de doze de vaccin și au fost înregistrate 870 de reacții adverse, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, marea majoritatea a vaccinurilor administrate sunt AstraZeneca.

Ieri, în capitală a fost inaugurat primul Centru Municipal de Vaccinare. Acesta este dislocat în incinta unei clădirii din strada Petru Rareș, transmisă în folosința de către Academia de Studii Economice din Moldova.

Centrul Municipal de Vaccinare va avea un program zilnic între orele 8:00-18:00 (în zilele de odihnă 8:00-15:00) și are capacitatea de vaccinare de peste 1000 persoane pe zi. Imunizarea se va face printr-un sistem electronic de gestionare a fluxului de persoane în baza rândului electronic. Persoanele imunizate vor fi înregistrate în registrul electronic de evidență a vaccinărilor.

Pentru moment, se vor putea vaccina la centru cadrele didactice, persoane cu vârsta de peste 60 și cei cu comorbidități. Ulterior, procesul de vaccinare va fi efectuat conform Planului național de imunizare anti-COVID-19.

Fiecărei persoane imunizate i se va elibera un certificat de vaccinare care va cuprinde următoarele informații: numele și prenumele persoanei vaccinate, vârsta, adresa, codul numeric personal (IDNP), date despre vaccin (doza 1 sau ulterior doza 2, denumirea vaccinului, seria lotului, data expirării), denumirea Centrului de Vaccinare și semnătura medicului-coordonator.

Tot ieri, CNESP a decis că spitalele publice și private vor fi obligate să detașeze lucrători medicali pentru tratamentul pacienților cu COVID-19 în perioada stării de urgență.

img21002492

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!