ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile vor monitoriza mass-media pentru a evita ştirile false pe perioada stării de urgenţă

11:03 | 02.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 2 apr. /MOLDPRES/. Activitatea mijloacelor de informare în masă va fi coordonată pe perioada stării de urgență (1 aprilie – 30 mai) întru evitarea știrilor false, conform Dispoziției nr.1 a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), transmite MOLDPRES.

Potrivit documentului, Serviciul de Informații şi Securitate va aproba şi va face publică lista de surse cu conținut online care promovează știri false cu privire la evoluția COVID-19.

„Furnizorii de servicii de găzduire a conținutului online şi furnizorii de conținut online de pe teritoriul Republicii Moldova sunt obligați ca, la decizia Serviciului de Informații şi Securitate, să întrerupă imediat, cu informarea utilizatorilor, transmiterea într-o rețea de comunicații electronice ori stocarea conținutului, prin eliminarea acestuia la sursă, dacă prin conținutul respectiv se promovează știri false cu privire la evoluția COVID-19 şi la măsurile de protecție şi prevenire”, indică Dispoziţia CSE din 1 aprilie.

De asemenea, furnizorii de servicii de comunicații electronice accesibile publicului, la decizia Agenției Naţionale pentru Reglementare în Comunicații Electronice şi Tehnologia Informației, bazată pe lista de surse făcută publică de către Serviciul de Informații şi Securitate, au obligația de a bloca imediat accesul utilizatorilor din Republica Moldova la sursele menționate, cu informarea utilizatorilor.

Prim-ministrul în exercițiu, Aureliu Ciocoi, președintele CSE, a solicitat reprezentanților mass-media să asigure informarea corectă a publicului despre prevederile dispozițiile Comisiei pentru Situaţii Excepţionale și necesitatea respectării stricte a acestora.

foto: lhorizoninfo.net 

img21002496

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!