ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Serviciului Fiscal de Stat

12:11 | 02.04.2021 Categorie: Comunicate

SFS reamintește despre obligativitatea contribuabililor de a trece ceasurile echipamentelor de casă și de control la ora de vară

Chişinău, 2 apr. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat informează despre obligativitatea trecerii ceasurilor echipamentelor de casă și de control cu memorie fiscală/imprimantelor fiscale la ora de vară până la 20 aprilie curent.

Trecerea ceasurilor MCC/IF la ora de vară/iarnă să efectuează în conformitate cu instrucțiunile de exploatare a MCC/IF. Pe pagina de Youtube a Serviciului Fiscal de Stat sunt plasate ghiduri video cu privire la trecerea ceasurilor MCC/IF la ora de vară/iarnă.

În context, menționăm că, una din cerințele în care MCC/IF se consideră în stare bună de funcționare este dacă MCC/IF imprimă pe documente data calendaristică curentă şi timpul cu deviere maximă de 15 minute de la timpul real (excepţie făcând devierea cu o oră în perioada de trecere de la ora de vară/iarnă la ora de iarnă/vară, care nu va depăşi data de 20 noiembrie/aprilie a anului în curs).

Concomitent, Serviciul Fiscal de Stat informează că în conformitate cu articolul 2931 „Încălcarea regulilor de exploatare a mașinilor de casă și control", alineatul (1) din Codul contravențional, exploatarea mașinilor de casă și de control fără memorie fiscală, defectate, nesigilate/neînregistrate de/la Serviciul Fiscal de Stat sau în lipsa contractului valid de asistență tehnică cu prestatorul autorizat se sancționează cu amendă de la 18 la 30 de unități convenționale aplicată persoanei cu funcție de răspundere (900 lei – 1500 lei).

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!