ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Alte 10 troleibuze asamblate la atelierul RTEC au fost lansate pe rutele din capitală

12:36 | 02.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 2 apr. /MOLDPRES/. Un număr de 10 troleibuze asamblate la atelierul Regiei Transport Electric au fost lansate astăzi pe rutele din Chișinău. Unitățile de transport sunt de tip AKSM și au fost fabricate la uzina din Minsk, comunică MOLDPFRES.

Prezent la eveniment, Primarul General, Ion Ceban, a menționat că prin includerea acestor troleibuze în circuit, municipalitatea asigură cetățenii cu transport de calitate, la standarde internaționale. De asemenea, edilul a precizat că, de la începutul anului curent, au fost lansate pe rute 20 de troleibuze noi asamblate la Chișinău. Astfel, municipalitatea își propune să diminueze din riscurile majore privind infecția COVID-19 în unitățile de transport în comun.

Troleibuzele noi din Belarus dispun de sisteme de aer condiționat, de supraveghere video în interior și prize USB destinate călătorilor, pentru încărcarea dispozitivelor electronice. De asemenea, unitățile de transport au blocurile optice pe bază de LED și oglinzi cu reglaj electric, dar și podea joasă, cu platformă retractabilă, pentru accesul utilizatorilor de scaun rulant.

Conform datelor primăriei municipiului Chișinău, în primele trei luni ale anului curent, pe străzile capitalei au fost puse în circulație cinci troleibuze noi articulate, produse în Belarus, 10 troleibuze clasice AKSM, cinci troleibuze articulate cu parcurs, de model Solaris, achiziționate din Riga și 10 troleibuze clasice cu parcurs, de model Skoda. 

Tot astăzi, Î.M. „Parcul urban de Autobuze" a anunțat licitație pentru achiziționarea unui lot de autobuze cu parcurs. Anunțul despre licitație a fost publicat pe platforma electronică achizitii.md. Suma prevăzută pentru lotul de autobuze este de 50 milioane de lei, iar conform specificațiilor tehnice, unitățile trebuie să corespundă clasificări EURO 5, EURO 6, cu lungimea de 9, 12 și 18 metri. Totodată, au fost expediate scrisori cu toată informația tehnică despre autobuze către mai multe misiuni diplomatice acreditate la Chișinău cu privire la participarea companiilor de transport care să vină cu oferte. Ofertele pentru concurs pot fi depuse până la data de 14 aprilie 2021, ora 17:00, pe platforma electronică menționată.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!