ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău a fost lansat un program FAO de consolidare a siguranței alimentare și cooperării regionale

13:37 | 02.04.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 2 apr. /MOLDPRES/. Programul de parteneriat Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO)-Turcia “Îmbunătățirea sistemelor naționale de siguranță alimentară și cooperării regionale” a fost lansat în această săptămână la Chişinău, transmite MOLDPRES.

Proiectul, cu o durată de trei ani, are scopul să consolideze controalele oficiale privind siguranța alimentelor și comunicarea riscurilor în Azerbaidjan, Kârgâzstan, Republica Moldova, Tadjikistan și Turcia, oferind un mediu favorabil sectoarelor public și privat pentru a aborda riscurile prioritare de siguranță alimentară.

La evenimentul de lansare, participanții au fost familiarizați cu obiectivele și activitățile programului, cu echipa de implementare și cu instrumentele ce vor fi utilizate în implementare. De asemenea, actorii implicați au explorat conexiunile dintre activitățile proiectului și eforturile naționale de îmbunătățire a capacității naționale privind controlul alimentelor și au colectat sugestii cu privire la activitățile planificate.

La nivel național şi regional, proiectul își propune să vină în sprijinul țărilor beneficiare în vederea consolidării proceselor de lucru pentru controalele oficiale privind siguranța alimentelor, în concordanță cu cadrul de analiză a riscurilor, să îmbunătățească cunoștințele și abilitățile practice în comunicarea riscurilor privind siguranța alimentelor, precum și capacitățile de răspuns pentru situații de urgență în materie de siguranță alimentară.

De asemenea, odată cu implementarea proiectului, țările participante mizează pe extinderea capacităților autorităților naționale de siguranță alimentară pentru implementarea inspecției bazate pe risc și sprijinirea dezvoltării capacității operatorilor din sectorul alimentar în ceea ce privește managementul siguranței alimentelor.

În ultimii ani, FAO a asigurat țării noastre sprijin prin implementarea mai multor proiecte la nivel național şi regional, axate pe siguranța alimentelor, sănătatea animalelor şi plantelor, protecția împotriva secetei. 

foto simbol

img21002505

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!