ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Campania electorală din UTA Gagauz-Yeri a fost suspendată pe perioada stării de urgență

14:35 | 02.04.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 2 apr. /MOLDPRES/. Campania electorală pentru alegerile în Adunarea Populară din UTA Gagauz-Yeri (APG), anunţate pentru 16 mai, se suspendă pe perioada stării de urgență, decretată în Republica Moldova între 1 aprilie şi 30 mai, transmite MOLDPRES cu referire la Comitetul executiv de la Comrat.

O decizie în acest sens a fost luată ieri de Comisia pentru situaţii exepţionale din autonomia găgăuză (CSEG), în legătură cu instituirea pe teritoriul Republicii Moldova a stării de urgenţă timp de 60 de zile, precum şi urmare solicitării preşedintelui APG care a cerut să se explice procedura desfăşurării alegerilor în asemenea circumstanţe.

Decizia CSEG prevede că Comisia electorală din UTA Gagauz-Yeri va continua campania electorală odată cu ridicarea stării de urgenţă. CEC-ul de la Comrat va trebui, de asemenea, să numească o nouă dată a desfășurării scrutinului, precum şi termenele campaniei electorale, astfel încât toţi concurenţii electorali să fie în condiţii echitabile.

Adunarea Populară a UTA Găgăuzia (Gagauziyanin Halk Toplușu) este autoritatea reprezentativă și legislativă a Unității Teritoriale Autonome cu statut special Gagauz-Yeri, parte componentă a Republicii Moldova. APG se compune din 35 de deputați, aleși pentru un mandat de patru ani, în circumscripții teritoriale uninominale, prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat.

foto simbol

img21002507

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!