ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polițiștii de Frontieră vor oferi suport carabinierilor și polițiștilor la patrularea în zone roșii

14:58 | 02.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 2 apr. /MOLDPRES/. Polițiștii de Frontieră vor oferi suport celor de la Inspectoratul general de carabinieri /IGC/ și Inspectoratul național de patrulare /INP/ la patrulările în locurile publice din regiunile aflate în zone roșii. Decizia a fost luată astăzi de conducerea instituției, comunică MOLDPES.

Factorii de decizie ai Poliției de Frontieră s-au întrunit astăzi într-o ședință operativă, în vederea discutării măsurilor de prevenire şi control al infecției COVID-19 la traversarea frontierei de stat. În debutul discuției, au fost anunțate ultimele indicații impuse în cadrul ședinței pe lângă ministrul Afacerilor Interne, unde s-a cerut maximă mobilizare a efectivului din toate structurile subordonate MAI pentru implicare activă în activitățile de prevenire a răspândirii pandemiei COVID 19.

În această ordine de idei, s-a convenit de a urgenta identificarea unui număr de angajați ai Poliției de Frontieră care vor oferi suport colegilor din IGC și INP la patrulările în locurile publice din regiunile aflate în zone roșii.

Totodată, managerii Poliției de Frontieră au pus în discuție Dispoziția nr.1 a Comisiei pentru Situații Excepționale din 1 aprilie 2021, în care sunt stipulate cerințele de trecere a frontierei de stat în perioada de pandemie.

Astfel, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră şi Serviciul Vamal, prin Ordin comun vor stabili regimul de activitate al punctelor de trecere a frontierei de stat, ținând cont de evoluția situației epidemiologice pe teritoriul țării şi în afara acesteia sau, după caz, vor decide asupra necesității sistării sau reluării activității punctelor de trecere a frontierei de stat în condiţiile art.11 alin.(6) din Legea nr. 215/2011 cu privire la frontiera de stat a R. Moldova. Operatorii de transport, autorizați de a efectua curse de călători spre Republica Moldova, nu vor admite îmbarcarea persoanelor care nu dețin rezultatul negativ al testului PCR COVID-19 efectuat cu cel mult 72 ore sau act confirmativ de administrare a vaccinului anti-COVID-19, inclusiv celei de a 2-a doză. Persoanele care traversează frontiera de stat vor fi supuse screening-ului (efectuarea termometriei tuturor persoanelor care traversează frontiera de stat).

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!