ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul interimar Aureliu Ciocoi s-a întâlnit cu Ambasadorul SUA la Chișinău

15:46 | 02.04.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 apr. /MOLDPRES/. Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, a avut astăzi o întrevedere la Guvern cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan. În cadrul discuțiilor bilaterale a fost analizată situația politică actuală din Republica Moldova, precum și cea epidemiologică, inclusiv impactul acestui fenomen asupra activităților economice și a vieții sociale per ansamblu, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Premierul interimar a vorbit despre ultimele acțiuni întreprinse de autorități în vederea combaterii pandemiei, subliniind necesitatea unui control riguros asupra respectării restricțiilor impuse. Totodată, Aureliu Ciocoi nu a exclus posibilitatea înăspririi restricțiilor în cazul în care nu se va înregistra o ameliorare a situației.

Oficialii au accentuat importanța asigurării cât mai rapide a cetățenilor cu vaccinul anti-Covid-19, ca fiind cea mai eficientă cale de protejare față de infecție. În acest sens, au fost discutate și analizate posibilitățile existente și etapa la care s-a ajuns pe segmentul aprovizionării țării cu serul pentru imunizare.

Șeful Executivului a exprimat aprecieri părții americane pentru asistența valoroasă acordată țării noastre pe dimensiunea economică și sanitară, dar și pentru susținerea eforturilor autorităților Republicii Moldova în lupta cu pandemia.

foto: Guvern

img21002511

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!