ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Președintele Maia Sandu a prezentat raportul pentru primele 100 de zile de activitate

18:13 | 02.04.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 apr. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a prezentat astăzi raportul pentru primele 100 de zile de activitate. Raportul conține trei priorități și 44 de acțiuni îndeplinite în această perioadă pentru a aduce Președinția în slujba oamenilor și pentru a scoate țara din criză, din izolare și din corupție, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„Chiar dacă atribuțiile Președintelui sunt limitate, în doar trei luni am reușit să redeschidem și să intensificăm cooperarea cu cei mai importanți parteneri internaționali, să obținem un sprijin imens pentru Republica Moldova, să aducem ajutor financiar și umanitar semnificativ, să pornim procesul de vaccinare și să generăm un proces de curățare a instituțiilor statului de corupție”, se menționează în raport.

Potrivit șefei statului, este nevoie de multă muncă și de eforturi conjugate din partea mai multor instituții pentru a realiza modernizarea Republicii Moldova - de un guvern stabil și profesionist, de o majoritate de deputați responsabili, de o procuratură funcțională și de instituții de drept eficiente și independente.

Varianta integrală a raportului de activitate poate fi consultată accesând acest site: https://100dezile.presedinte.md/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!