ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu a discutat cu membrii Asociației Businessului European

18:26 | 02.04.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 apr. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o discuție cu membrii Asociației Businessului European în Moldova, relatează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Președinției, șeful statului a accentuat prioritățile sale în domeniul afacerilor. Prioritatea de bază este reforma justiției care trebuie să aducă certitudine și predictibilitate mediului de afaceri care activează în Republica Moldova, să ofere siguranță investițiilor de calitate, să asigure acces la o justiție corectă și un stat de drept funcțional, în care fiecare persoană își poate apăra drepturile. 

Conform participanților la discuție, mediul de afaceri este afectat de criza sanitară, în primul rând din cauza reducerii consumului intern şi a contactelor tradiționale între furnizori, exportatori și importatori, iar statul are rolul de a oferi măsuri de susținere în caz de necesitate. Șefa statului a amintit că instituția a expediat un set de propuneri de sprijinire a antreprenorilor afectați de pandemie în adresa Guvernului și CNESP încă pe data de 12 martie.

Președintele țării și reprezentanții mediului de afaceri și-au reiterat angajamentul de a respecta și promova prevederile acordului de liber schimb între Republica Moldova şi UE. Participanții au convenit să continue dialogul activ pentru aplicarea unui plan de recuperare economică post-Covid cât mai eficient, în interesul societății şi al businessului.

foto simbol

img21002520

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!