ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

O maşină s-a izbit de un gard de securitate în afara Capitoliului din Washington

08:22 | 03.04.2021 Categorie: Externe

Washington, 3 apr. /MOLDPRES/. O maşină s-a izbit vineri de un gard de securitate în afara Capitoliului Statelor Unite şi a lovit doi poliţişti. Un polițist și atacatorul au decedat, iar alt polițist a fost rănit, transmite MOLDPRES.

Anterior poliţia anunţase, într-un comunicat, că doi poliţişti au fost răniţi şi un suspect arestat şi că toţi trei au fost duşi la spital.

Atacatorul a fost împuşcat de poliţişti după ce a ieşit din vehicul ameninţând cu un cuţit şi a murit la scurt timp la spital. Şi poliţistul a murit din cauza rănilor.

"Nu pare să fie legat de terorism, dar evident că vom continua să investigăm", a spus Robert Contee, şef în funcţie al Departamentului de Poliţie Metropolitană din Washington.

Poliţia a spus că nu ştie încă ce l-a motivat pe atacator şi nu l-a identificat.

Incidentul a forţat birourile Congresului să fie în alertă maximă.

Toate străzile care duc spre sediul Congresului au fost blocate şi zeci de maşini de poliţie, marcate şi nemarcate, au fost trimise în zonă, care a fost survolată şi de un elicopter.

Capitoliul a fost închis temporar după ce poliţia a trimis o notificare în care vorbea de o ameninţare externă la adresa securităţii şi a cerut persoanelor din interior să nu părăsească clădirea.

Reprezentanţii aleşi ai Congresului sunt în vacanţă parlamentară săptămâna aceasta, dar erau prezenţi în sediu unii membri ai echipelor lor, angajaţi ai Congresului şi jurnalişti.

Complexul Capitoliului fusese plasat sub protecţie foarte înaltă după atacul violent din 6 ianuarie, condus de protestatari pro-Trump. Unele dintre barierele de protecţie au fost îndepărtate recent şi perimetrul de securitate din jurul Parlamentului SUA a fost consolidat.

foto: nytimes.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!