ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Argentinei a făcut Covid, fiind vaccinat cu Sputnic două luni în urmă

13:19 | 03.04.2021 Categorie: Externe

Buenos Aires, 3 apr. /MOLDPRES/. Alberto Fernandez, președinte al Argentinei, a anunţat că a fost testat pozitiv cu coronavirus, în urma unui test antigen, relatează sâmbătă agențiile de presă AFP, EFE şi Reuters, preluate de Agerpres. Fernandez a primit vestea în ziua în care a împlinit 62 de ani şi fusese anterior vaccinat împotriva COVID-19, transmite MOLDPRES.

"M-am izolat deja, respectând protocolul actual şi urmând instrucțiunile medicului meu personal", a afirmat Fernandez, care la 21 ianuarie a primit prima doză de vaccin Sputnik-V şi la 11 februarie a fost inoculat cu a doua doză de ser rusesc conceput de laboratorul moscovit Gamaleia, conform surselor prezidențiale de la Buenos Aires.

Fernandez, care avea stabilită pentru sâmbătă dimineață o întâlnire cu primarul capitalei Buenos Aires, Horacio Rodriguez Larreta, pentru a analiza creșterea infecțiilor din ultimele zile, a adăugat pe Twitter că a contactat persoanele cu care s-a întâlnit în ultimele 48 de ore "pentru a evalua dacă acestea vor fi considerate contacţi direcți pentru a se autoizola".

Argentina se confruntă în prezent cu un al doilea val al epidemiei de coronavirus. Potrivit cifrelor oficiale, această ţară, cu 44 de milioane de locuitori, a raportat peste 2,3 milioane de cazuri de infecţii cu SARS-CoV-2 şi 56.023 de decese asociate COVID-19.

foto: ruetir.com

img21002533

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!