ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bisericile şi muzeele din Italia devin centre de vaccinare

09:56 | 05.04.2021 Categorie: Externe

Roma, 5 apr. /MOLDPRES/. Italia a conceput un plan ambiţios pentru a-şi accelera campania naţională de vaccinare împotriva maladiei COVID-19 şi a decis să folosească în acest scop o serie de spaţii mai puţin obişnuite, precum biserici şi muzee, în care să administreze vaccinuri dezvoltate împotriva noului coronavirus, informează DPA, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Cotidianul Corriere della Sera a raportat duminică faptul că locuitorii din Veneţia vor putea fi vaccinaţi şi la bordul unui "vaporetto" (taxi acvatic) special, care, începând de luni, va andoca într-un loc prestabilit pentru a administra vaccinuri anti-COVID-19 persoanelor de peste 80 de ani.

În Monza, oraş din regiunea Lombardia, incintele din proximitatea tribunei amenajate în perimetrul celebrului circuit de motociclism din oraş vor fi utilizate ca spaţii de vaccinare în următoarele două săptămâni.

În Napoli, oraş din sudul Italiei, mai multe muzee s-au alăturat acestui demers, potrivit presei italiene. Unele dintre persoanele vaccinate vor putea să petreacă perioada de odihnă de după vaccinare admirând, probabil, tablourile expuse în aceste muzee.

În Sicilia, campania de vaccinare se desfăşoară şi în numeroase biserici şi parohii catolice. Rezidenţii sicilieni vor putea să asiste la slujbele religioase şi să fie vaccinaţi în acelaşi timp.

Autorităţile regionale şi reprezentanţii bisericilor locale au semnat un acord special în acest sens, a raportat agenţia de presă ANSA.

Italia şi-a stabilit obiectivul de a vaccina 80% din populaţia naţională până la sfârşitul verii.

Deocamdată, puţin peste 11 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 au fost administrate în Italia, o ţară ce are o populaţie de 60,3 milioane de locuitori.

foto: telegraph.co.uk

img21002548

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!