ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Chișinăul rămâne sub stare de alertă epidemiologică sporită

10:46 | 05.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 5 apr. /MOLDPRES/. În spitalele cu profil COVID din municipiul Chișinău sunt internați circa 1200 de pacienți și sunt libere peste 400 de paturi. Capitală rămâne în continuare, sub alertă epidemiologică. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, numărul persoanelor care s-au tratat de COVID-19 este în creștere, însă tot în creștere este și numărul deceselor. Până în prezent, în municipiu au fost înregistrate 101879 de cazuri de COVID-19 și 1439 de decese.

În prezent, în instituțiile medicale din municipiu sunt internați 1 263 de pacienți, dintre care 59 se află în stare foarte gravă, 558 în stare gravă, iar 662 în stare medie. 64 de pacienți internați în spitalele din Chișinău au fost aduși din mai multe raioane.

Edilul capitalei Ion Ceban a specificat că până astăzi au fost vaccinate 622 de cadre didactice din Chișinău, iar numărul angajaților din sistemul medical care s-au imunizat ajunge la 75 la sută.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!