ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Președintele Zelenski a aprobat Programul Național de vaccinare a cetățenilor Ucrainei

12:17 | 05.04.2021 Categorie: Externe

Kiev, 5 apr. /MOLDPRES/. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a emis un decret prin care a aprobat Programul Național de vaccinare a populației din Ucraina. Acest document magistral este adoptat în timp ce Ucraina, țară cu o populație de peste 41 de milioane, se confruntă cu o creștere fulminantă a cifrelor de îmbolnăviri cu Covid-19, relatează MOLDPRES cu referire la UNIAN.

Programul Național de vaccinare prevede exact numărul, capacitatea și adresele celor câteva zeci de mii de centre de vaccinare. Sunt prevăzute cantitățile, sursele de aprovizionare și responsabilii pentru asigurarea țării cu vaccinuri. Programul se bazează pe dreptul guvernului de la Kiev de a negocia direct cu producătorii și eventualii donatori. Este stipulată și necesitatea procurării vaccinurilor din mai multe surse pentru a oferi cetățeanului dreptul să-și aleagă serul.

La data de 5 aprilie, în Ucraina s-au înregistrat 1 755 888 de îmbolnăviri cu Covid-19. Au decedat 34 587 de persoane. Din 5 aprilie, capitala Ucrainei, orașul Kiev, a intrat într-un lockdown dur.

foto: pravda.com.ua

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!