ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MAI a oferit detalii despre răpirea magistratului ucrainean Nicolae Ceauș

13:11 | 05.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 5 apr. /MOLDPRES/. Ministrul Afacerilor Interne în exercițiu, Pavel Voicu, a oferit astăzi în cadrul unui briefing detalii despre răpirea pe 3 aprilie a judecătorului ucrainean Nicolae Ceauș. Oficialul susține că există deja o persoană reținută în acest caz, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, poliția a fost alertată la o oră după răpirea judecătorului ucrainean. Apelul la Serviciul 112 a parvenit la ora 13:15, iar incidentul a avut loc pe strada Nicolae Testemițanu din Chișinău.

După circa 50 de ore de investigații, oamenii legii au identificat, reținut și audiat un suspect. De asemenea, s-au depistat și vehicule implicate în comiterea infracțiunii. „Este prematur să venim cu acuzații, însă avem și o persoană reținută. Sunt depistate mijloace de transport care au participat la comiterea infracțiunii. Sunt stabilite unele persoane, dar urmează să stabilim dacă corespunde identitatea acestor persoane. Au fost ridicate înscrisuri, alte urme, amprente digitale. Sunt suficiente probe, indici, că această crimă a fost comisă de cetățeni străini, care au traversat frontiera în Ucraina”, a spus Voicu.

Anterior, și șeful statului, Maia Sandu, a venit cu o reacție la acest caz, pe care l-a calificat ca fiind inadmisibil.

“Este inadmisibil ca în Republica Moldova să dispară oameni, indiferent dacă sunt sau nu cetățeni ai Republicii Moldova, indiferent dacă se dovedește sau nu că au comis ilegalități. Cer acțiuni imediate din partea conducerii Ministerului Afacerilor Interne, instituția principală responsabilă de asigurarea securității cetățenilor, și Serviciului de Informații și Securitate pentru a clarifica această dispariție îngrijorătoare a unui cetățean străin de pe teritoriul Republicii Moldova”, a scris Sandu pe pagina sa oficială.

În dimineața zilei de astăzi și SIS a venit cu reacție la acest caz. „În contextul declarațiilor apărute în spațiul public referitor la implicarea și/sau informarea prealabilă a Serviciului de Informații şi Securitate cu privire la posibila răpire a cetățeanului ucrainean, Nicolae Ceaus, pe teritoriul Republicii Moldova, instituția neagă categoric şi respinge cu fermitate aceste insinuări. Condamnăm orice încercări de denigrare şi dezaprobăm alegațiile privind implicarea instituției în activități ce depășesc cadrul legal. Menționăm că, SIS monitorizează informația parvenită în legătură cu incidentul produs și cooperează cu organele de ocrotire a normelor de drept în vederea elucidării tuturor circumstanțelor, precum și acordă suport, potrivit competențelor, în vederea aprecierii și calificări juridice a faptelor reclamate”, se arată în mesajul emis de SIS.

Sâmbătă, poliția a anunțat că un bărbat de 54 de ani a fost răpit de trei persoane din curtea unui bloc de locuit din capitală.

foto simbol

img21002555

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!